Bir Amaca Bağlanmayan Ruh Yolunu Kaybeder

Bir amaca bağlanmayan ruh, yolunu kaybeder. Çünkü her yerde olmak, hiçbir yerde olmamaktır. montaigne

Hayatımızın büyük bir bölümünü okuyarak, ders çalışarak geçirdiğimiz bir gerçek. Peki bunun nedenini hiç düşündünüz mü? Neden okuyoruz, neden çalışıyoruz?.. Düşündükten sonra da cevaplarınızı buldunuz mu? Eğer nedeninizi hâlâ bulamadıysanız başarıya giden yolda sizi götürecek yakıtınız yok demektir. Bu da hâlâ yolun başında olduğunuzu gösterir. Yolunuza devam etmek ve başarıya ulaşmak istiyorsanız önce nedenlerinizi, hayat amacınızı ve bu amaç uğrunda hedeflerinizi belirlemeniz gerekiyor. Montaigne’nin de dediği gibi bir amaca bağlanmayan ruh, yolunu kaybeder. Çünkü her yerde olmak, hiçbir yerde olmamaktır.

yozgat psikolog psikolojik danışman muhammed emin şahin

Bugün Yozgat Erdoğan M. Akdağ Ortaokulu’ndaydım. 7.sınıf öğrencileriyile “Başarı ve Motivasyon” konusunu konuştuk. Onlara başarının bir anda gerçekleşmeyeceğini, bunun için uzun bir süreç gerektiğini, başarıya çıkan bir asansörün olmadığını ve engellerle dolu olan tüm merdivenlerin çıkılması gerektiğini anlattım. Ardından öğrenci velililerini “Aile İçi İletişim ve Anne-Baba Tutumları” konusunda bilgilendirdim. Davetleri için hocalarımıza, ilgi ve alakalarından dolayı da öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum.

yozgat veli semineri yozgat psikolog psikolojik danışman muhammed emin şahin

Okul başarısızlığı, motivasyon eksikliği, özgüven sorunları gibi problemler yaşıyorsanız online ve yüz yüze terapi hizmetlerimiz için bize ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

Psikolojik Danışman | Muhammed Emin ŞAHİN

Yorum yapmak ister misin?