Pdr Staj Raporu Örneği – 13. Hafta

Pdr staj raporu örneği paylaşımlarımız 13. hafta ile devam ediyor.

 Staj Raporu Örneği – 13.Hafta 

Bugün “Çocuğa Yönelik Şiddetin Önlenmesi Teknik Destek Projesi” kapsamında gerçekleştirilen, risk altında olan ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hizmet alan çocuklara ve onların anne babalarına ya da bakım verenlerine yönelik sunulan danışmanlık tedbiri uygulamaları hakkında bilgi edinildi. Korunma ihtiyacı olan çocuklar, mağdur çocuklar ve suça sürüklenen çocuklara danışmanlık tedbiri uygulandığı öğrenildi. Danışmanlık tedbiri için mahkemelerin bizleri danışman olarak atayabileceği ve buna yönelik ne gibi çalışmalar yapmamız gerektiği öğrenildi.

Bu kapsamda elde edilen bilgiler aşağıdadır:

Danışmanlık tedbiri, Herhangi bir şekilde suça sürüklenmiş çocuğun, bir kez daha suça bulaşmaması ve olumsuz çevre etkenlerinden arınması için, çocuk, aile veya asliye hukuk mahkemeleri tarafından verilen, çocuğun korunmasına ve desteklenmesine yönelik tedbirlerden biridir.

Danışmanlık tedbirinin uygulanma sıklığı içeriğe bağlı olarak değişmektedir. Ancak en çok önerilen sıklık haftalık bir veya aylık iki şeklinde olanıdır. Bu şekilde en az sekiz görüşme yapılmalıdır. Haftalık düşünüldüğünde sekiz seans iki ay, aylık iki olarak planlandığında dört ay sürmektedir. Bu süreç içerisinden danışman, aile ile ilgili bilgileri toparlamalı, aile ile tanışmalı, neden orda olduğunu belirtip, görevini aileye ve çocuğa anlatmalı, eğitim yaşantısı devam eden çocuğun öğretmenleri ve okul yetkilileri ile görüşmeli, aileye bunun mahkeme kararı olduğu ve uyulması gerektiği uygun bir lisanla izah edilmelidir. Aile işbirliğine yanaşmaz veya danışmanlık hizmetini reddederse, çocuğun aleyhine olacağı belirtilmelidir.

Danışmanlık tedbiri üçer aylık dönemler halinde raporlaştırılır ve mahkemeye sunulur. Bu süreçlerde alınması gereken ek tedbirler konusunda uzman öneride bulunabilir ve nihai kararı mahkeme verir.

Bu süreçte danışmanın dikkat etmesi gereken yükümlülükler vardır. Önemli olan çocuğun korunması veya kazanılmasıdır. Aile ikincil önceliklidir. Tedbirin uygulanmasındaki ihmal veya hatalar görevi kötüye kullanma suçlamasını doğurabilir. Danışman edindiği bilgileri veya gözlemleri tam bir gizlilik içinde saklamalıdır. Aksi takdirde uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde cezalandırılabilir. Çocuk ile ilgili bilgileri sadece çocuk ve çocuğun dava vekili olan avukatı ile paylaşması uygundur.


Staj raporu örneği 14. haftayı incelemek için tıklayınız ⇒  14. Hafta 

 

 

 

 

Psikolojik Danışman | Muhammed Emin ŞAHİN

Yorum yapmak ister misin?