Karanlığa Küfredeceğine Bir Mum da Sen Yak

Televizyonda ya da internette her gün gördüğümüz pek çok haberde yeni bir sorun ve sıkıntı ile karşılaşmamak mümkün değil. Gün geçtikçe olumsuz olayların sayı ve şiddetinin arttığını görüyoruz. Bunun yanı sıra insanların çoğunu sürekli bu durumlardan şikayet ederken buluyorum. “Peki sen bu sorunların çözümü için neler yapıyorsun?” diye sorduğumda genelde aldığım cevap koca bir “hiç” oluyor. Ben de onlara Konfüçyüs’un şu sözleri ile diyorum ki “Karanlığa küfredeceğine bir mum da sen yak.” Sorunlar hakkında konuşmak çok kolaydır ama elini taşın altına koymak, bu uğurda küçük de olsa bir mum yakmak zordur. Ne zaman sadece kendi kendimize konuşmak ya da bir şeylere, birilerine küfretmek yerine çözüm için harekete geçersek, işte o zaman daha yaşanabilir şehirler kuracağız. Hep birlikte daha güzel bir Türkiye inşa etmiş olacağız.

Biz gönüllü gençler de, başımızı deve kuşları gibi kuma sokmak yerine bütün vücudumuzu ortaya koyarak güzel işler yapmaya, çevremizi, ülkemizi ve dünyayı daha güzel bir yer kılmak uğruna çabalama niyetindeyiz. Bu sebeple SORGED – Sorgun Gençlik Derneği olarak 6 Şubat 2019 tarihinde düzenlediğimiz “Gençler Katılıyor Sorgun Gelişiyor” çalıştayında 50 genç ile bir araya geldik. Sorgun’un ve gençlerin yarınlarının konuşulduğu, sorunların tespit edilerek çözümlerin sunulduğu çalıştayımızda, ilçenin sosyo-kültürel durumu, kentsel sorunları, ekonomik sorunları, yerel yönetim hizmetleri ve gençliğin ilçenin geleceğindeki konumu üzerine yoğun tartışmalarla duygu ve düşüncelerimizi dile getirdik. İlçemizin geleceğini şekillendirmek gayesinde olan bizler, ileri gitmek için dayanışmanın, üretimin, bilim ve tekniğin önemine tekrar tekrar vurgu yaptık. Sorgun’un geleceğinde gençlerin de söz haklarının olduğunu ifade ederek, gençliğin göz ardı edildiği bir gelişimin mümkün olmadığını, bu noktada taze kan olan gençlerin potansiyelinin kullanılması gerektiğini dile getirdik.

Çalıştay sonrası gençlerin sorun ve çözüm önerilerini bir kitapçıkta toplayarak belediye başkan adaylarımıza ve diğer yerel yönetim kuruluşlarına ulaştırdık. Bu süreçte Sorgun Belediyesi başkan adaylarımızın çalıştay sonuçlarını da göz önüne alarak gençlere yönelik proje fikirlerini sunmaları biz gençleri ziyadesiyle mutlu etti. Yakılan mumların boşa gitmediğini görmek, her şeye değiyor. Birlikte daha güzel bir Sorgun, daha güzel bir Türkiye inşa etmek dileğiyle…

 

 

 

 

Psikolojik Danışman | Muhammed Emin ŞAHİN

 

Yorum yapmak ister misin?